Par šo kūku biju domājusi ilgi, bet nekad nebiju tā īsti saņēmusies uzcept, jo, pirmkārt, likās, ka tas būtu ārkārtīgi sarežģīti, otrkārt, baidījos no neveiksmes. Bet redz, izdevās ar pirmo reizi un slavēja pilnīgi visi, pat tie,kas kūkas ikdienā neēd un saldumus nemīl.
Tev vajadzēs:
Bezē pamatnei:
200 g pūdercukura (vai smalka cukura)
4 olu baltumi
Šķipsniņa sāls
1 tējkarote citrona sulas
2 ēdamkarotes cietes (bez šīs var iztikt)
Nedaudz sviesta pamatnes ietaukošanai
Krēma pildījumam:
250 ml 35% saldā krējuma
100 g Maskarpone siera (bez šī var iztikt, tad krējumu ņem vairāk)
4 ēdamkarotes cukura
1 ēdamkarote vaniļas cukura
Rotāšanai:
0,5 kg svaigu zemeņu vai citu ogu
Piparmētru vai bazilika lapas pēc izvēles
Nedaudz pūdercukura pārkaisīšanai
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru